11 Ocak 2012 Çarşamba

sevgileri çürütmeyin

hani bazılarımız çok tez canlıdır; bi şey olacaksa o an olmalıdır, o olmadan geçen her saniye boşadır boşunadır.. o kadar acelecidirler ki bazen, hata yaparlar, kırıp dökerler, takılıp düşerler ama elde değil mizaçları budur; bi şey mi yapılacak hemen yapılmalıdır, bi yere mi gidilecek hemen gidilmelidir, bi şey mi söylenecek hemen söylenmelidir, sevilecek biri mi var hemen sevilmelidir..

ve bazılarımız..

bazılarımız çok ağır kanlıdır; temkinli, sakin, yavaş.. o kadar yavaştırlar ki, sanki onlar için zaman sonsuzdur her şey herkes durağandır, genellikle kaybederler.. onlar öylece beklerken dünya döner. güneş onların coğrafyasına bi doğar bi batar, bi doğar bi batar.. zaman akar, tüketmekten korktukları şeyler öylece duruyor sanırlarken onlar tüketemeden tükenir! bilmezler ki hiçbir şey durağan değildir hayatta; taşlar, kayalar, dağlar, hatta yer küre bile durmaz yerinde hepsi hareket eder, değişir, başkalaşır..

sular akar, zaman gibi akar gider ve sevgiler meyve gibidir tazeyken tüketmezseniz öylece çürür giderler, eğer taze bir meyve gibiyken, tadı yerindeyken siz tüketirseniz hep sizinle kalır, kan gibi can gibi..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder